News and events

Greetings from our CEO 10/2107

(16.10.2017 | Concordia | News)

Kun seudullamme toimiva yritys hakee kahtakymmentä uutta työntekijää, käynnistyy iso prosessi jossa aktivoituu paikallinen TE-toimisto, oppilaitokset ja vähintään pari henkilöä rekrytoivasta yrityksestä oikeiden kandidaattien löytämiseksi. On itsestään selvää että alhaisen työttömyysasteen omaavalla Pietarsaaren seudulla rekrytointi ei ole helppoa. Hakijoita tulee sekä omalta seudultamme että myös muualta. Hän joka tapaa hakijoita toiselta paikkakunnalta saa todennäköisesti haastattelun yhteydessä kysymyksen millainen muutto seudulle olisi.

Meidän on helppo vastata sellaiseen kysymykseen. Koulumme ovat hyviä ja meillä on opetusta sekä suomeksi että ruotsiksi ja alueeltamme löytyy toimivia kielikylpykouluja heille jotka toivovat sitä vaihtoehtoa. Voimme myös kertoa että täällä asuu mukavasti ja usein edullisemmin kuin muissa isoissa asutuskeskuksissa. Tämän lisäksi meillä on monipuolinen ja kansainvälinen elinkeinoelämä joka tarjoaa kiinnostavia työpaikkoja ja tehtäviä kansainvälisillä markkinoilla.

Osallistuimme ”Nuori Pohjanmaalla 2016-2017”-kartoituksen toteuttamiseen, jonka tulokset vahvistavat sen minkä olemme nähneet ja kokeneet Pietarsaaren seudulla. Seutumme nuoret kertovat että he tulevaisuudessa haluavat asettua Pohjanmaalle. Vaasa on suurella todennäköisyydellä voimakas magneetti tässä tapauksessa. Suomenkieliset nuoret kertovat puolestaan että he tulevaisuudessa näkevät itsensä muuttavan toiselle paikkakunnalle Suomessa. Paluumuuttoajatukset eivät ole niin vahvoja seutumme suomenkielisten nuorten keskuudessa kuin ruotsinkielisten kohdalla. Raportti löytyy kotisivultamme.

He jotka ajattelevat muuttavansa takaisin seudullemme haluavat tietää työmahdollisuuksista joissa voi kehittää omaa ammattitaitoaan ja siitä löytyykö seudulla hyviä harrastusmahdollisuuksia. Meillä kehittämisyhtiönä on tehtävänä välittää tietoa mahdollisuuksista mahdollisille paluumuuttajille. Kaikki me jotka asumme Pietarsaaren seudulla olemme osa-aika markkinoijia, lähettiläitä. Tule mukaan keskustelemaan nuorista ja paluumuutosta perjantaina 20.10 klo.10 järjestettävään miniseminaariin.

Jalle cirkel