Kehitysteemat

Juuri nyt Concordian ajankohtaisina kehitysteemoina ovat:

Pietarsaaren seudun kansainvälistymisohjelma 2015-2016

Ohjelman tavoitteena on luoda strategisia alliansseja muiden Pohjoismaissa ja Pohjoismaiden ulkopuolella olevien seutujen kanssa, jotta vahvistettaisiin rahoitusohjelmia ja niiden hyödyntämistä koskevaa osaamista vahvistaaksemme tämän avulla seutumme vetovoimaa ja näkyvyyttä. Ohjelma huipentuu kansainväliseen elinkeinoelämän konferenssiin kesäkuussa 2016.  

Pietarsaaren seutu innovaatioympäristönä

Vuosina 2015-2016 suurpanostuksena on innovaatiotoiminnan edellytysten stimuloiminen ja dynaamisen ja joustavan innovaatioympäristön kehittäminen, jossa suositaan yhteistoimintaa ja käyttäjäystävällisyyttä. Hanke Allegro Living Lab sisältää tutkimus- ja kehitysalustan, hubin ja startup-boostin. Panostuksessa Concordia tekee yhteistyötä Novia ja Centria ammattikorkeakoulujen kanssa Campus Allegrossa.

Matkailuelinkeinon kehitys

Kehittämisyhtiö Concordia on saanut seudulta tehtävän selvittää kuinka matkailusektori ja sen kehittäminen voidaan parhaiten järjestää. Vuoden 2015 aikana selvitämme yhdessä 7 Sillan Saaristo ry:n kanssa millä tavoin matkailuelinkeinon tarpeet voidaan tyydyttää optimaalisella tavalla. Tarkoituksena on kerätä ajatuksia ja ideoita sekä matkailuelinkeinon yrittäjiltä että yhdistyksiltä, inventoida seudun kiinnostusta kehittää vierailukohteita, myyntikanavia ja resursointia.

Seudun saavutettavuuden varmistaminen tulevaisuudessa

Pietarsaaren ja Kokkolan seudun yhteisenä etuna on säilyttää ja kehittää alueen sisäistä ja ulkoista saavutettavuutta. Kuinka henkilöt ja tavarat voivat liikkua tehokkaammin saavuttaakseen eri tavoin määränpäänsä? Olemmeko varautuneet, jos liikennejärjestelmä tulevaisuudessa muuttuu? Jotta meillä olisi vastaukset näihin kysymyksiin, haluamme lisätä kokonaisnäkemystä alueellisen kasvun ja saavutettavuuden suunnitteluprosesseista ja löytää malli yhteiselle rakenteelle optimoidaksemme alueen matkustus- ja kuljetusketjut. Samanaikaisesti meidän on vahvistettava yhteyksiä kansainvälisiin ja globaaleihin kuljetus-, logistiikka- ja infrastruktuuriverkostoihin. 

Integraatiokysymysten edistäminen jatkuu

Concordia tukee seudun integraatiotyötä luomalla toimintaa, joka käsittää seudun uudet asukkaat.

 

Concordia osallistuu myös yhteistyökumppaneidensa kehitysteemoihin koskien esimerkiksi yrittäjyyskasvatusta (YES!), turkissuunnittelua (FutureFOXStudio) ja elintarvikealaa. 

 

VipuvoimaaEU 2014 2020EAKR ja ESR logoÖsterbottens förbunds logoBotnia-Atlantica 2014-2020 logo