CERM-uutisia 12/2020

skogig landsvagVastuullisuuden ja kiertotalouden toimintasuunnitelma Pohjanmaalle

CERM-hankkeen tuleva vastuullisuuden ja kiertotalouden toimintasuunnitelma Pohjanmaalle on ottanut harppauksia eteenpäin syksyn aikana ja valmistuu sopivasti joulun aikoihin. Toimintasuunnitelmassa olemme fokusoineet käytännönläheisiin toimenpiteisiin ja työkaluihin, jotka voivat auttaa elinkeinoelämää Pohjanmaalla kehittää vastuullisuustyötään, tehostaa resurssien käyttöään ja ilmaston jalanjälkien pienentämistä. Iloksemme olemme vuoden varrella nähneet, että vastuullisuus ja kiertotalous ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän yrityksiä seudullamme. Siinä työssä toivomme meidän toimintasuunnitelmamme tukevan heidän pyrkimyksiään edistämään toimintaansa.

 

Toimintasuunnitelmassa luettelemme mm. vastuullisuuskysymyksien ja kiertotalouden liiketoimintamallien hyödyistä. Soveltamalla toimintasuunnitelmaa yrityksillä on mahdollisuus:

- säästää rahaa käyttämällä resursseja älykkäämmin,
- saada vahvemman tuotemerkin työskentelemällä vastuullisesti,
- rekrytoida helpommin, koska aito kestävän kehityksen idea pyrkii luomaan paremman maineen työnhakijoiden keskuudessa
- saada rahoitusta, koska sinulla on selkeä vastuullisuusstrategia, ja täytät monia pankkien, sijoittajien ja rahoittajien vaatimuksia
- vähentää ympäristöriskejä, mikä puolestaan aiheuttaa vähemmän ongelmia ja kustannuksia pitkällä aikavälillä

Lisää tietoa toimintasuunnitelmasta ja monesta eri foorumista missä jatkamme kestävän kehityksen ja kiertotalouden oppimista tulee alkuvuodesta.

Kiinnostaako kiertotalous tai vastuullisuus? Ota yhteyttä niin voin kertoa lisää!

Tomas Knuts, Projektipäällikkö. Puh. 010 239 7560