Traficom on tehnyt ratkaisut koskien maakuntakenttien lentoliikennettä - Virolainen NyxAir aloittaa

(26.03.2021 | Concordia)

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt julkiseen tarjouskilpailuun liittyvät ratkaisut viiden maakuntakentän lentoliikenteen osalta. Virolainen NyxAir aloittaa säännöllisen reittiliikenteen Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta

- On erittäin myönteistä että säännöllinen reittiliikenne jatkuu Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta. Alueet ovat aktiivisesti olleet myötävaikuttamassa syntyneeseen ratkaisuun. Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordia on vahvasti viestinyt elinkeinoelämän tarpeita valmisteluryhmälle, sanoo TJ Jarl Sundqvist, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia Oy.

NyxAir OÜ konetyypit ovat tuttuja alueen matkustajille. Yritys hallinnoi SAAB 2000, Saab 340 ja ATR 42-konetyyppejä. Nämä koneet soveltuvat erinomaisesti tälle reitille.

- Vallitseva pandemiatilanne vaikeuttaa tietenkin matkustamista tällä hetkellä mutta heti kun tialnne helpottaa elinekinoelämällä on suuri tarve matkustaa. Hyvä yhteistyö NysAirin kanssa varmistaa onnistuneen aloituksen, toteaa Sundqvist.

Lisää tietoa löydätte Traficomin sivuilta.

 

Tiedote 26.3.2021