Uudet oppaat yrityksen omistajanvaihdosten kaikille osapuolille

(08.04.2021 | Concordia)

Valmisteltu omistajanvaihdos -hanke, jota toteuttavat Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK on julkaissut neljän oppaan sarjan omistajanvaihdosten eri osapuolille.

Kattavat ja helppolukuiset oppaat tarjoilevat tiiviissä ja selkeässä muodossa toimintaohjeet niin yrityksen myyjälle, yritystä ostavalle, yrityksestä luopuvalle kuin perheyrityksen jatkajallekin.

• Lataa maksuttomat oppaat tämän sivun kautta https://www.concordia.jakobstad.fi/yrityspalvelut/omistajanvaihdos/omistajanvaihdosoppaat/

– Yrityksen omistajanvaihdos on pitkä prosessi. Asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat hieman erilaisia riippuen siitä, missä roolissa omistajanvaihdoksessa on. Siksi olemme nyt laajentaneet tietopakettiamme entisestään ja lisänneet oppaaseen muun muassa erilaisia muistilistoja ja toimintaohjeita. Sama asia näyttäytyy hieman erilaisena riippuen siitä, mistä näkökulmasta sitä tarkastelee, omistajanvaihdosasiantuntija Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista muistuttaa.

– Kehitysyhtiöidemme alueella on tehty jo pitkään omistajan- ja sukupolvenvaihdosneuvontaa. Autoimme viime vuonna Pietarsaaren alueella 30 yritystä, Vaasan seudulla apua sai yli 170 eri yritystä ja yrittäjää, Kristiinankaupungissa palvelu tavoitti 20 yritystä, yritysneuvoja Kari Myllymäki Concordiasta listaa ja jatkaa:

– Usein omistajanvaihdokseen aletaan valmistautua hieman liian myöhään, etenkin myyjän tai yrityksestä sukupolvenvaihdoksen myötä luopuvan olisi syytä tarttua toimeen hyvissä ajoin. Tämä opas herättelee pohtimaan asioita ja auttaa eteenpäin konkreettisten muistilistojen avulla. Myös asiantuntija-apuun on syytä turvata jo heti prosessin alkuvaiheissa.

Kristiinankaupungin elinkeinokeskuksen Anthony Hannus on samoilla linjoilla:
– Myyjän ja luopujan kannalta tärkeimpiä asioita ovat yrityksen myynti- tai luovutuskuntoon valmistelu, arvonmääritys ja muutoksen henkinen puoli. Ostajan tai yritystoiminnan jatkajan puolestaan on keskityttävä muodostamaan kokonaiskuva yrityksestä ja valmistauduttava sopimusneuvotteluihin. Näihin kaikkiin oppaista löytyy hyviä, tärkeitä neuvoja, hän vakuuttaa.

Omistajanvaihdosneuvonnan tavoitteena on varmistaa, että menestyvät ja elinkelpoiset yritykset jatkavat toimintaansa ja työpaikat säilyvät. Korona-aika viime keväänä hiljensi hieman omistajanvaihdosneuvontaa, mutta vain hetkellisesti.

Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi hankkeen puitteissa on järjestetty erilaisia tilaisuuksia yrittäjille, joille omistajanvaihdos on ajankohtainen nyt tai tulevaisuudessa. Viime vuonna seminaarit ja koulutukset muuttuivat webinaareiksi, myös tänä vuonna jatketaan webinaareilla.

• Katso syksyllä järjestettyjen omistajanvaihdoswebinaarien tallenteet Concordian YouTube-kanavalta.

Lisätietoja antaa:

Kari Myllymäki
yritysneuvoja, Oy Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia
010 239 7555
kari.myllymaki@concordia.jakobstad.fi

Kjell Nydahl
yrityspalvelujohtaja, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
050 368 2686
kjell.nydahl@vasek.fi

Anthony Hannus
yritysneuvoja, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus
050 3222986
anthony.hannus@krs.fi

OSV jreg osv signatur

 

TIEDOTE 8.4.2021