Arbetsgivarbranding - en del av regionmarknadsföringen

(11.06.2020 | Concordia)

Arbetsgivarbranding börjar från företagets strategi att skapa förutsättningar för meningsfull och motiverande arbetsmiljö, där medarbetare har möjligheter att utveckla sitt kunnande. Motiverade och invålverade anställda är i nyckelroll för ett framgångsrikt företag vars produktivitet är högre och kundnöjdhet bättre. De anställdas vilja att fungera som ambassadör för sin arbetsgivare växer och de förmedlar sina erfarenheter och sin vardag via olika kanaler och forum. Personliga berättelser, vare sig de sker vid släktträffar eller via marknadsföringsvideor, ger realistiska förutsättningar för utomstående att skapa sig en uppfattning om företaget, dess verksamhet och värderingar. Man upplever, att arbetsgivarbranding borde vara en del av verksamheten, vilket ökar företagets attraktivitet och kännedom och på det sättet har företaget bättre möjligheter att nå ut till, för dem lämpliga talanger.

Det finns olika utbildningar i arbetsgivarbranding oberoende av företagets storlek och serviceproducenter finns också i Jakobstadsregionen. Genom arbetsgivarbranding har vi alla möjlighet att påverka också regionens attraktivitet.

Vill du se hur företag i vår region tacklat detta med arbetsgivarbranding kolla in följande företag på deras sociala medier: Löfs AbSocial och hälsovårdsverketAIP Alholmen Industrial Park, Bohouse Finland, Ena Golv & TakJake Bygg etc.

Här finns ett annat exempel: https://yle.fi/uutiset/3-10959671

arbetsgivarbranding

 

Vi har företag som lider av coronakrisen, det kan vi inte glömma, och vi Concordianer vill hjälpa er så bra som möjligt. Vi har också företag, vars verksamhet rullar på som vanligt eller som har utvecklat nya lösningar för framtiden. Vi hoppas att de inte sover nu...berätta gärna för oss alla, hur har ni det?

Om ni vill bolla tankar, har frågor eller idéer om dessa saker, vänligen ta kontakt med Talent Scout -projektledare Heidi Matinlassi, heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi, tel. 010 239 7557

#jakobstadsregionen #härborkvaliteten #talentscout

www.jakobstadsregionen.fi