CERM - Näringslivets färdplan för cirkulär ekonomi i Österbotten

(08.10.2019 | Pia Holkkola-Löf)

Välkommen till Concordia Tomas! Vad är det som du kommer att jobba med?
Tack så mycket! Jag har fått den stora äran att jobba med ett nytt projekt som heter ”CERM, Näringslivets färdplan för cirkulär ekonomi i Österbotten”. Cirkulär ekonomi är ett begrepp som det talas om på alla nivåer just nu och jag kommer att tillsammans med mina projektledarkollegor i Vasaregionen och Sydösterbotten att försöka orientera oss i detta och utarbeta en gemensam färdplan för hur Österbotten ska bli en föregångare också inom detta område.
För den som ännu inte känner till begreppet kan man kortfattat säga att det handlar om att avfall inte ska existera, utan ses som en råvara. Därav det cirkulära.

Vad ser du mest framemot i ditt kommande värv?
Det finns många intressanta ingredienser, men det är tre aspekter i projektet som tilltalar mej speciellt.

Företagskontakter – jag ser fram emot möjligheten att bekanta mej med många av de högintressanta företag som finns i regionen och förhoppningsvis bistå dem i sitt och vårt gemensamma utvecklingsarbete,
Förbättringsarbete – jag ser fram emot möjligheten att få jobba med utvecklingsfrågor som såväl kan förbättra vårt samhälle som skapa tillväxt för näringslivet.
Samarbete – jag ser fram emot möjligheten att få jobba kring ett tema som vi enas kring i hela landskapet, för såväl Jakobstadsregionens som Österbottens bästa.

Hur skulle du beskriva Jakobstadsregionen med tre ord?
Full av möjligheter

Fritt formulerad hälsning till läsarna:
Ta gärna kontakt med mej! Jag vill inledningsvis framför allt vara en god lyssnare och hör gärna både vad som redan är på gång i regionen och vilka önskemål som finns kring temat. Kontakta mej på tomas.knuts@concordia.jakobstad.fi, tfn 040 5628 498, bjud in mej eller kom in till Concordia.

Alla CERM logon rgb sv

 Tomas mobil