Turismnytt 06/2019

(19.06.2019 | Visit Jakobstadsregionen)
Visit kuvaseina puolikas

Vi kartlägger friluftslederna i Jakobstadsregionen

Projektet som kartlägger friluftslederna i Jakobstadregionen inleddes i maj och den första rutten har matats in i den internationella utflyktsapplikationen ”Outdooractive”. Pressinformation hölls förra veckans onsdag. Projektledare Sven Söderholm kommer att mata in och kartlägga rutter allt eftersom han hinner vandra längs dem, så håll ett öga på Visit Jakobstadregionens hemsida samt Outdooractive-applikationen så att ni hålls på kartan! Vår hemsida visitjakobstadsregionen.fi uppdateras som bäst. Kika gärna in på sidan och meddela om du vill ändra på de uppgifter som finns gällande ditt företag/besöksmål!

Hållbar naturturism på tapeten

Under våren har Linda besökt flera av Visit Finlands och andra turismaktörers seminarier och skolningar och det känns att Visit Jakobstadsregionen är på rätt spår när vi riktar oss mot hållbar naturturism. Det är just den rena naturen och lugnet som lockar utländska turister till Finland. Vandring och utflykter intresserar även inhemska turister samt regionens egna invånare så vårt projekt om kartläggningen av regionens vandringsleder ligger helt rätt i tiden.

Visit Finland och My Stay

I april bad vi turismföretag och besöksmål att göra produktkort till Visit Finlands My Stay -konto. De företag/besöksmål som uppnår kriterierna kommer att synas på Visit Finlands hemsida och produktkorten översätts till 10 olika språk. Nu väntar vi med spänning vilka alla besöksmål från regionen som blivit antagna till My Stay-tjänsten och via den öka regionens synlighet på ett fint sätt. Exakt tidpunkt för publiceringen av produktkorten har inte getts, men det kommer att ske under sommaren. Om det är någon som är intresserad av att få sitt företag med i My Stay så är följande inmatningsperiod för produktkorten i november. Det lönar sig att kolla om man uppfyller kriterierna redan nu, till exempel att man har en hemsida på engelska. My Stay ABC hittar ni här (på finska).

Jakobstadsregionen syns och hörs

Jakobstad och Jakobstadsregionen har fått en hel del synlighet i lokalpressen men också i nationell och till och med internationell media! Scan Magazine (800 000 läsare) lyfte Jakobstad upp som ett av sommarens topp besöksmål i Finland. Om du inte har läst artikeln så hittar du den här

Också Iltalehti och Kotivinkki har nämnt Emmes retreat och Utterleden som intressanta alternativ när man planerar sommarens aktiviteter. Skata fick utrymme i Matkaopas-tidningen i juni. Jättetrevligt att vår fina region får synlighet!

Tilläggsuppgifter ger:
Linda Lindroos, Turismkoordinator
010 239 7558