VD:ns hälsning 09/2019

(11.09.2019 | Concordia)

Jag hade häromdagen besök av två personer från Skellefteå som arbetar med företagsutveckling inom en smal bransch men som är mycket snabbväxande. Diskussionen var intressant och givande. På kort tid kunde de svenska gästerna sätta in mig i sitt arbetsfält tack vare en välplanerad och tydlig pitch.

Jag blev givetvis imponerad och frågade hur de jobbat för att komma igång? Svaret var enkelt. Börja med att samla ihop människor som på något sätt berörs av temat och be dem tillsammans fundera på framtiden.
Våra vänner i Skellefteå berättade om visionen för sin region utgående från den specialbransch som de representerar. Visionen var tydlig: Regionen är attraktiv med globala företag, full av lockande utbildningar där stolta, lyckliga och kreativa, gamla och unga människor bor!

Vi i Jakobstadsregionen jobbar nu för att förtydliga vår vision. Syftet är att våra budskap lättare och bättre skall nå mottagarna. Vi på Concordia vill göra det bland annat genom att ge vår slogan Här bor kvaliteten ett uppfräschat innehåll och den gula bollen ett tydligare budskap. Till det arbetet behöver vi många invånargruppers insats i hela regionen i form av kommentarer, inspel och workshops.

Den här veckan sätter vi igång. Fortsättning följer och följ med oss därför genom olika media!

Jarl Sundqvist, VD

DuVi 180827 2 0302 Jalle2