VD:ns hälsning 3/2020

(18.03.2020 | Concordia)

Köpa lokalt är att handla smart

Vi här på Jakobstadsregionens Utvecklingsbolag Concordia tar hotet från Coronaviruset på allvar. Vi uppmanar våra kunder att vara i kontakt med oss via epost, telefon eller via andra digitala verktyg. Vår rådgivning upphör inte och de som vänder sig till oss kommer att få betjäning. Sättet att ge och få rådgivning är dock ett annat än tidigare.

Vi vet att efterfrågan på tjänster och produkter ute i samhället har på många områden redan minskat. Orsaken är givetvis coronaviruset. Kunderna rör sig mindre, man vill hellre i osäkra tider hålla i sina pengar än konsumera. Handeln känner av osäkerheten bland konsumenterna först.

Hårdast klämda blir då småföretagarna. Vi jobbar tätt med Företagarna i Finland, Nyföretagarcentralerna, Finnvera och NTM-centralerna och håller oss uppdaterade så att vi har den senaste informationen om nya stödformer eller möjligheter att ansöka om betalningsanstånd hos myndigheter. Vi följer noga med situationen för att kunna förmedla så noggrann rådgivning som möjligt.

Det är helt rätt att i detta läge röra sig mindre och att inte ta risker för att smittas eller i värsta fall föra smittan vidare. Men avigsidan av försiktigheten är att vi också köper mindre. I mån av möjlighet gör vi klokt att i detta läge stöda och köpa lokalt och använda oss av lokala tjänsteproducenter.

Jarl Sundqvist, VD

DuVi 180827 2 0302 Jalle2