Onko yrityksesi myyntikunnossa?

Jos pohdit, että olisi aika luovuttaa tai myydä yrityksesi eteenpäin niin kannattaa myös pohtia onko yrityksesi sellaisessa kunnossa, että sen voi luovuttaa eteenpäin. Oletko edelleen tehnyt tarvittavat investoinnit, jotta yritys houkuttelisi uusia omistajia? Onko sinulla ns ”turhaa” omaisuutta yhtiössä, jota kannattaisi siirtää muualle?

Moni yritysostaja ei esimerkiksi ole kiinnostunut kiinteistöjen omistamisesta mutta tekevät mielellään pitkiä vuokrasopimuksia toimitiloista. Ylisuurta kassaa voi käyttää osakkeiden lunastamiseen tai suurempien osinkojen maksamiseen ennen yhtiön myyntiä. Mikäli oma osaamisesi on toiminnalle keskeinen sinun tulisi pohtia miten voit olla mukana siirtämässä osaamista uudelle yrittäjälle.

Yhtiömuodollakin on merkitystä. Osakkeet ja henkilöyhtiöiden osuudet voidaan siirtää uudelle omistajalle, kun taas elinkeinon harjoittajalla ei ole myytävää yritystä. Toiminimen toimintaa voidaan kylläkin myydä. Pohdi myös mistä löydät seuraajan. Löytyykö sellainen perheestä, työntekijöistä, kilpailijoista, asiakkaista, toimittajista vai lähdetkö hakemaan vapailta markkinoilta? Tarvitsetko apua näihin pohdintoihin? Ota yhteyttä meihin Concordialla, olemme valmiit auttamaan!

Lisätietoja antaa:
Kari Myllymäki, Yritysneuvoja, 010 239 7555
Sanna Kankaanpää, Yritysneuvoja, 010 239 7551

osv hemsida fi