Rahoitusmahdollisuudet

Yritystoiminnan käynnistämisessä tarvitaan lähes aina rahaa. Rahoituksen tarve riippuu hyvin paljon siitä kuinka laaja yritystoiminta on, onko alkuinvestointeja ja toimipistettä vai toimitaanko esimerkiksi kotoa päin. Rahan lähteitä ovat oma pääoma eli yrittäjän oman rahan sijoitus yritykseen joko rahana tai muuna omaisuutena.

Vieras pääoma on pääasiallisesti lainaa. Lainarahoitusta myöntävät liikepankit sekä valtion omistama erityisluottolaitos Finnvera. Rahoitusapua ovat myös erilaiset leasing rahoitukset, luotolliset käyttötilit ja luottokortit

Pääomasijoittajat ovat erillisiä pääomasijoitusyhtiöitä tai business enkeleitä jotka sijoittavat kohdeyritykseen rahaa omistusosuutta vastaan.

Yritystuilla on myös mahdollisuus rahoittaa yrityksen alkuinvestointeja mutta kun yritystoimintaa suunnittelee niin on hyvä muistaa, ettei toiminta voi olla tukirahasta riippuvaista. Liiketoiminnan tulee olla kannattavaa ilman mitään avustuksia. Yritystukea myöntävät Ely-keskukset ja Business Finland.

Katso informaatiovideomme yrityksen rahoitusmahdollisuuksista tämän linkin kautta.

Innovaatiosetelistä löydät lisätietoja täältä: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/pk-ja-midcap-yritys/innovaatioseteli/

Linkit:
www.finnvera.fi
www.ely-keskus.fi
www.businessfinland.fi
www.aktia.fi
www.op.fi
www.nordea.fi
www.handelsbanken.fi